Hem » OmniVegan 100 % veganska kosttillskott » OmniVegan Q10 Energy, 60 kaps
  • OmniVegan Q10 Energy, 60 kaps
15% VID ORDER PÅ 3+ PRODUKTER
ALLTID FRI FRAKT

OmniVegan Q10 Energy, 60 kaps

Coenzym Q10 i hög styrka med vitamin C och Solroslecitin som främjar ett effektivt upptag.
Storlek:
Artikelnamn: OmniVegan Q10 Energy, 60 kapslar
Artnr: 18061
249 kr
Lagerstatus: I lager

Produktbeskrivning

Coenzym Q10 och energiomsättningen

Coenzym Q10 är ett vitaminliknande ämne som är viktigt för cellernas energiomsättning. Coenzym Q10 finns i hög grad i de organ som förbrukar mycket energi, särskilt i hjärtat.

I alla kroppens celler finns små kraftverk som kallas mi-tokondrier. Här bildas energi från näringsämnena protein, kolhydrater och fett. För att kroppen ska kunna använda energin måste den överföras till molekylen ATP (adeno-sintrifosfat) med hjälp av Coenzym Q10. ATP är kroppens bränsle, utan ATP skulle cellerna i kroppen inte kunna arbeta. Coenzym Q10s roll i kroppens förbränning kan jämföras med tändstiftet i en förbränningsmotor, där tändningen (katalysatorn Coenzym Q10) är en förutsättning för att förbränningen ska ske.

Bilding av Coenzym Q10 och ålder
Vi människor kan skapa en del Coenzym Q10 i kroppen, men denna process avtar med åldern. Enligt experter når kroppens Q10-nivå toppen vid 20-25 års ålder och därefter minskar den gradvis. Ett estimerat Coenzym Q10 intag från kosten är 5-20 mg per dag. Q10 finns i olika typer av mat, t ex kött, sill, soja och sardiner.

De flesta över 40 år och personer som är fysiskt aktiva kan ha nytta av att ta ett tillskott av Coenzym Q10.

Naturlig Q10 källa
OmniVegan Q10 Energy innehåller en hög styrka och kvalitet av Coenzym Q10, 100 mg per kapsel. Källan till vår Q10 är naturlig och fermenterad samt baserad på all-transformen som är identisk med den Q10-form, som kroppen själv framställer.

Ökad biotillgänglighet
Coenzym Q10 är en vitaminliknande substans som finns i alla kroppens celler. Q10 är fettupplösligt och det betyder att Q10 inte upptas särskilt väl från tarmen om man inte samtidigt med Q10 intar fettämnen. Veg Q10 Energy innehåller därför Solroslecitin som är rikt på fosfolipider och främjar upptaget av Q10. Cellernas mitokondriemembran, vari Q10 är aktivt, består upp till 90 % av fosfolipider vilket gör att lecitin är en idealisk transportör av Q10 i kroppen. Vi använder en unik helt vegetabilisk hårdkapsel. Studie visar att OmniVegan Q10 Energy:s formulering tillsammans med denna typ av kapsel ökar upptaget upp till 32 % jäm-fört med ett standard ekstrakt i en softgel kapsel.

Förstärkt med Vitamin C
OmniVegan Q10 Energy innehåller Vitamin C som understödjer effekten av Q10. Vitamin C bidrar till en normal energiomsättning, minskar trötthet och utmattning samt skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Vegetabilisk hårdkapsel
Kapseln garanterar högsta möjliga stabilitet av Q10 innehållet. Kapseln är utan onödiga tillsatser och innehåller ett naturligt färgämne (järnoxid) som skydd mot ljus.

The Vegan Society
OmniVegan Q10 Energy är fri från animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society.

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Innehållsförteckning

Innehåll 1 kapsel
Namn Mängd % av DRI
Coenzym Q10 100 mg **
Vitamin C 44 mg 55 %
Solroslecitin*** 150 mg **

*DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
** DRI ej fastställt. ***Varav innehållet av fosfolipider är minimum 90 mg.

Ingredienser: Solroslecitin, coenzym Q10 (Ubikinon), L-askorbinsyra, solrosolja. Vegetabilisk kapsel: Hydroxypropylmetylcellulosa, järnoxid (naturlig färg, ljusskydd).

Användning

Rekommenderat intag: 1 kapsel per dag. Rekommenderat dagligt intag bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Mer information / Dokument

Dokument (1)

  • OmniVegan Q10 Energy, 60 kaps

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

DHywh
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)