Hem » OmniVegan 100 % veganska kosttillskott » OmniVegan Lecitin 200 g
15% VID ORDER PÅ 3+ PRODUKTER
FRI FRAKT ÖVER 350 KR

OmniVegan Lecitin 200 g

OmniVegan Lecitin innehåller lecitin i granulatform från solros.
Storlek:
Artikelnamn: OmniVegan Lecitin 200 g
Artnr: 18068
0+ 145 kr
1+ 145 kr
Lagerstatus: I lager

Produktbeskrivning

OmniVegan Lecitin innehåller lecitin i granulatform från solros.

OmniVegan Lecitin är en växtbaserad och naturlig källa till det nyttiga näringsämnet kolin.

Rik på nyttiga fosfolipider

OmniVegan Lecitin innehåller fosfolipider. Fosfolipider är byggstenar i cellmembranen i kroppens vävnader och organ. Det finns fem primära fosfolipider i OmniVegan Lecitin. Fosfatidylkolin (PC) innehåller näringsämnet kolin som har flera hälsoeffekter – läs mera nedanför. Fosfatidylinositol (PI) innehåller näringsämnet inositol. Övriga fosfolipider är Fosfatidylethanolamin (PE) Fosfatidylserin (PS) och Fosfatidsyre (PA).

Kolin – ett nyttigt tillskott för alla

Kolin är ett viktigt ämne, som har betydelse för flera funktioner i kroppen tex för levern, fettomsättningen samt homocysteinomsättningen. På senare år har man också forskat på kolins betydelse på det kognitiva området (tex minnesfunktionen) och för gravida. I USA har den amerikanska läkarföreningen (AMA) officiellt rekommenderat ett intag på 450 mg kolin för gravida kvinnor eftersom organisationen anser att ämnet bidrar till att utveckla en babys hjärna och vävnadstillväxt.

Källor till Kolin

Kolin finns i livsmedel som lever, vetegroddar, ägg, Lax, bönor (tex Limasorten) och brysselkål. Amerikanska studier visar att det kan vara svårt att nå upp det dagliga intaget av 550 mg kolin som man nu rekommenderar i USA. Särskilt som vegan kan det vara svårt att få tillräckligt intag via kosten. OmniVegan Lecitin är därför ett bra supplement till kosten med 400 mg per rekommenderad dagligt intag.

Övriga näringsämnen

OmniVegan Lecitin innehåller också andra näringsämnen såsom linolsyra, fosfor och oljesyra. Oljesyra som t ex också finns i olivolja är en enkelmättad fettsyra som även benämns som omättat fett.

Godkända hälsopåståenden

• Kolin bidrar till normal omsättning av fetter och homocysteinomsättning och hjälper till att upprätthålla en normal leverfunktion.

• Linolsyra bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet*. * Om dagens intag av linolsyra överstiger 10 g. Veg Lecitin bidrar med 2 g.

• Fosfor bidrar till cellmembranens normala funktion och normal energiomsättning samt till att bibehålla normal benstomme och normala tänder.

Allergivänlig och extra koncentrerad

OmniVegan Lecitin är helt baserat på solros. Många befintliga lecitinpreparat på marknaden är till stor del baserade på soja, vilket kan vara problematiskt för personer som är känsliga för soja. Vi använder dessutom granulatform, vilken har ett högre innehåll av de nyttiga näringsämnena jämfört med lecitin i pulverform.

Använding av Veg lecitin

OmniVegan Lecitinkan intas naturellt eller t ex med vätska, strös på yoghurt, gröt mm. OmniVegan Lecitin är också utmärkt i smoothie. Utseendemässigt påminner granulatet om små korn av ris. '

The Vegan Society

OmniVegan Lecitin är fri från animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society.

 

 

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Innehållsförteckning

Innehåll per dagsdos (3 teskedar, cirka 10,5 g)
Namn Mängd % av DRI
Fosfolipidcomplex 10.100 mg *
-Varav:
Fosfatidylinositol 2.424 mg *
-PI , varav 24 % Inositol 461 mg *
Fosfatidylkolin 2.626 mg *
- PC , 26 % Kolin 368 mg *
Linolensyra (omega-3) 268 mg *
Linolsyra (omega-6) 3.197 mg *
Oljesyra (omega-9) 525 mg *
Fosfor 315 mg 45 %

DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
* DRI ej fastställt.

Näringsinformation per 3 teskedar (ca 10,5 g): Energi 333 kJ (81 kcal). Protein 0 g. Kolhydrater 0-1 g, varav sockerarter 0,4 g. Fett 9,0 g varav mättat 1,3 g, enkelomättade fettsyror 0,5 g, fleromättade fettsyror 3,5 g. Kostfiber 0 g. Natrium 0 g.

Användning

Mer information / Dokument

Dokument (1)

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

D5TPs
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)