Hem » Vitaminer & mineraler » Veg B12, 120 tabl
Veg B12, 120 tabl Veg B12, 120 tabl

Veg B12, 120 tabl

Sugtablett med vitamin B12 av den aktiva formen metylkobalamin.
  • Veg B12, 120 tabl
Storlek:
Artikelnamn: Veg B12, 120 tabletter
Artnr: 18063
1+ 189 kr
3+ 170 kr
Lagerstatus: I lager
1 2 3 4 5
(5/5) Baserat på 3 betyg.

Produktbeskrivning

 

  • Hög styrka 1000 µg per tablett
  • I den aktiva formen metylkobalamin
  • Sugtablett för effektivt upptag direkt via slemhinnorna i munnen
  • För nerv och immunsystem. Minskar trötthet och utmattning

 Veg B12 inehåller 1000 µg av den aktiva formen av vitamin b12, metylkobalamin, som upptas direkt i blodet.

B12 är en livsnödvändig vitamin

Vitamin B12 är en essentiell vitamin, som har stor betydelse för flera funktioner i kroppen. Det behövs för att kunna bilda röda blodkroppar och för cellernas ämnesomsättning. Det har dessutom betydelse för kroppens energiomsättning och för nervsystemets funktion. Vitamin B12 har även betydelse för signalämnena i hjärnan så att dessa kan kommunicera med varandra. Vitamin B12 bidrar också till en normal omsättning av homocystein. För hög nivå av denna aminosyra kan påverka det kardivaskulära systemet samt den kognitiva förmågan.

B12 ett viktigt tillskott för vegetarianer

Vitamin B12 finns främst i animaliska livsmedel som fisk, kött, skaldjur, ägg, lever mjölk och ost. Det finns även inaktiva former av vitamin B12 i kosten, särskilt i vegetabilier. De inaktiva formerna av vitaminet kan våra kroppar inte tillgodogöra sig. det är därför viktig med ett tillskott av B12 för de som följer en strikt vegansk kost, men ven för vegetarianer som äter mjölkprodukter och ägg kan intat av B12 bli för lågt.

Andra som kan behöva tillskott av B12

För att vitamin B12 skall kunna upptas effektivt i kroppen behövs ett hjälpprotein som kallas Intrinsic Factor (IF), som bildas i magsäcken. Proteinet bildar tillsammans med vitamin B12 ett komplex som möjliggör ett upptag i tunntarmen. Låg produktion av Instrinsic Factor kan bero på t ex kostvanor eller olika former av mag- och tarmbesvär. För dessa grupper är det också viktigt att komplettera sin dagliga kost med tillskott av vitamin B12.

Med åldern ökar också risken att drabbas av brist på vitamin B12. Detta beror framför allt på ett försämrat upptag i tunnfingertarmen som i sin tur beror på flera bakomliggande orsaker. Vitamin B12 omnämns ofta som "äldrevitaminen för sina energifrämjande egenskaper ooch inte minst för sin betydelse för den kognitiva förmågan.

Hög styrka effektivt upptag

Veg B12 innehåller metylkobalamin som är den biologiskt aktiva formen av vitamin B12 vilket ger ett efektivt upptag i kroppen. Veg B12 är i form av sugtabletter som bör smälta i munnen. Detta ger ett effektivt upptag direkt via slemhinnorna i munnen. Varje sugtablett innehåller 1000 µg vitamin B12. Detta gör att man i de allra flesta fall uppnår en terapeutisk nivå med en tablett om dagen.

Vitamin B12 har ingen anvisad övre gräns för intag vare sig i Sverige eller av europeiska hälsomyndigheter. De föreligger inte några kända risker för överdosering.

Hälsopåståenden godkända för vitamin B12

Följande hälsopåståenden för vitamin B12 är godkännda i Sverige. Vitamin B12 bidrar till nerv- och immunsystemets normala funktion. Det stödjer också normal energiomsättning samt bidrar till att minska trötthet och utmattning. vitamin B12 har också en roll i celldelningsprocessen, bidrar till normal bildning av röda blodkroppar samt stödjer normal homocysteinomsättning och psykologisk funktion

 

The Vegan Society

Veg D-3 är fri från animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society.

 

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Innehållsförteckning

Innehåll 1 tablett

*DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
Namn Mängd % av DRI
Vitamin B12 1000 µg 40.000 %


Ingredienser: Vitamin B12 (metylkobalamin). Konsistensmedel: Vegetabiliska magnesiumsalter av fettsyror, kiseldioxid, majsstärkelse. Ytbehandlingsmedel: Citronsyra. Sötningsmedel: Mannitol, steviaglykosider. Naturliga aromämnen: Svartvinbär, jordgubb och hallon.

Mer information

Dokument (0)

  • Veg B12, 120 tabl

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

LpDwpe
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Blogga om

Blogga om