Hem » Benhälsa » OsteoRemin Forte, 90 kaps
OsteoRemin Forte, 90 kaps OsteoRemin Forte, 90 kaps

OsteoRemin Forte, 90 kaps

OsteoRemin Forte är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål för kostbehandling av osteoporos. Produkten motverkar urkalkning av skelettet. Med växtbaserad kalcium samt vitamin D, magnesium och vitamin K2.
  • OsteoRemin Forte, 90 kaps
Storlek:
Artikelnamn: OsteoRemin Forte, 90 kapslar
Artnr: 18023
1+ 279 kr
3+ 251 kr
Lagerstatus: I lager
1 2 3 4 5
(4.3/5) Baserat på 26 betyg.

Produktbeskrivning

 

• OsteoRemin Forte är Sveriges enda godkända livsmedel för kostbehandling av osteoporos.

• Motverkar urkalkning av skelettet.

• Med växtbaserad kalcium från AlgaeCal som bidrar till ett effektivt upptag i benmassan.

• Dessutom med en bra dos av vitamin D, Magnesium och K2-vitamin – som var och en bidrar till att behålla en normal funktion av benstommen.


 OsteoRemin Forte är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål för kostbehandling av osteoporos. Tillskott i denna kategori är utvecklade enligt erkända medicinska och näringsmässiga vetenskapliga principer. OsteoRemin Forte är avsett att användas som ett näringskomplement. OsteoRemin Forte är för patienter med osteoporos (benskörhet) och bör användas i samråd med läkare eller dietist. Andra målgrupper kan vara dom med osteopeni som kan vara ett förstadie till osteoporos eller dom som väljer att använda produkten förebyggande och som ersätning för andra kalciumtillskott.

 

AlgaeCal – En effektiv växtbaserad form av kalcium

OsteoRemin Forte innehåller växtbaserat kalcium från AlgaeCal, som kommer från algen Algas calcareas vilket inte funnits på den svenska marknaden förut. Algen samlas skonsamt in på stränder i Sydamerika för att sedan bli ekologiskt certifierad.

Det anmärkningsvärda och mycket positiva med AlgaeCal är att denna form av kalcium i humana studier har visat förmåga att öka bentätheten (BMD, benmineraldensiteten) i skelettet. Att AlgaCal på detta sätt kan öka bentätheten är uppseendeväckande eftersom aktuella studier visar att ordinarie kalciumtillskott, med eller utan vitamin D, endast kan bromsa förlusten av benmassa

Algen är som ovan nämnts, särskilt rik på kalcium men innehåller också magnesium och även naturligt förekommande spårämnen i mindre mängder t ex zink, kisel och bor. Dessa mineraler är utan tvekan också en av orsakerna till, att AlgaeCal upptas effektivt i benmassan.

 

Vitamin D, K2 och magnesium

OsteoRemin Forte innehåller dessutom en bra dos av magnesium, vitamin D3 och vitamin K2 som alla bidrar till att bibehålla normal benstomme. Vitamin D hjälper t ex kroppen att ta till sig kalcium och magnesium reglerar bl a tillgång och användning av kalcium i cellerna. På senare år har flera studier visat ett samband mellan ett intag av vitamin K2 och förbättrad benhälsa. Det är därför fördelaktigt att kompletera med detta vitamin i de flesta fall* då man får kalcium och vitamin D tillskott. *Se nedan i avsnittet om övrig information.

 

Hälsofrämjande effekter

Det organiska kalciumkomplexet utvunnet från Algas calcareas (AlgaeCal) ökar tillsammans med vitamin D3, magnesium och vitamin K2 inlagring av kalcium i skelettet. Den organiska formen av kalcium bidrar till att öka bentätheten (benmineraldensiteten) i skelettet.

 

Kompletterande kosttillskott

Det finns också andra näringsämnen som kan ha en möjlig positiv effekt på normal bensomme, tex Vitamin C, kisel och bor. Om man är osäker på, att man får i sig tillräckligt av dessa näringsämnen kan det vara en bra ide att komplettera t ex med en av våra multivitaminer.

 

Övrig information

Om du tar blodförtunnande medel bör du prata med din läkare innan du börjar använda OsteoRemin Forte, då produkten innehåller vitamin K2. OsteoRemin Forte är vegetarisk och är registrerat hos Vegetarian Society, England. Produkten innehåller dessutom inte soja, gluten eller laktos.

 

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Innehållsförteckning

Innehåll i 3 kapslar (rekommenderad dagsdos)
Namn Mängd % av DRI
Kalcium (kalciumrik havsalg, Algas calcareas) 850 mg 106 %
Magnesium (oxid/Algas calcareas) 400 mg 107 %
Vitamin K2 (menakinon) 100 µg 133%
Vitamin D3 (kolecalciferol) 30 µg 600 %

DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.

Hjälpämne: Vegetabiliskt kapselskal (hydroxypropylmethylcellulosa).

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

uu4U
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Blogga om

Blogga om