Hem » OmniVegan 100 % veganska kosttillskott » OmniVegan Omega-3
15% VID ORDER PÅ 3+ PRODUKTER *Gäller ej kampanjvaror
FRI FRAKT ÖVER 350 KR

OmniVegan Omega-3

Ny kapsel samma högkvalitativa vegan Omega-3 olja som tidigare, utvunnet från alger och med ett högt innehåll av både EPA och DHA. Perfekt vegetabiliskt alternativ till fiskolja.
Storlek:
Artikelnamn: OmniVegan Omega-3
Artnr: 18075
0+ 295 kr
1+ 299 kr
Lagerstatus: I lager

Produktbeskrivning

OmniVegan Omega-3 innehåller Omega-3 olja av högsta kvalitet utvunnet från alger och med ett högt innehåll av både EPA och DHA.

Med endast en kapsel om dagen kan veganer, vegetarianer och alla andra nu täcka dagsbehovet av Omega-3 på ett effektivt sätt från en vegetabilisk källa. En kapsel innehåller 250 mg DHA och 125 mg EPA, vilket i kombination med de övriga Omega-3 fettsyrorna som produkten innehåller ger ett samlat Omega-3 intag av 426 mg.

Direkt källa till vegansk Omega-3

Alger är en god och direkt källa till Omega-3 till skillnad mot andra vegetabiliska alternativ som t ex linfrö och valnötter mm. Dessa innehåller alfa-linolensyra, ofta förkortat ALA. ALA är ett förstadium till Omega-3 och kan bilda EPA och DHA under rätt förhållande. Många faktorer kan dock verka hämmande på denna omvandlingsprocess, såsom stort intag av Omega-6 fettsyror, ensidig kost samt en mindre effektiv matsmältning.

Grunden till att fisk och skaldjur innehåller Omega-3 fettsyror är att de lever av alger i haven eller av smådjur, som har alger som sin föda. Alla alger är dock inte lika rika på Omega-3 fettsyror. I OmniVegan Omega-3 används en mikroalg som heter Schizochytrium sp. Denna mikroalg, som är en naturlig havsalg, fermenteras utan bruk av kemiska preparat, under skonsamma förhållande i produktionsanläggningar på land. Denna noggrant kontrollerade framställningsmetod ger en algolja av högsta kvalitet och renhet.

HÄLSOEFFEKTER

Hjärna, hjärta och syn 

Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Denna effekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg av EPA och DHA i förening. Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla normal synförmåga samt att bibehålla normal hjärnfunktion. Denna effekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.

The Vegan Society

OmniVegan Omega-3 är fri från animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society.

Övriga upplysningar

Omni Vegan Omega-3 är naturligt fri från jod. 

 

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Vegan Omega-3 är ett vegetabiliskt alternativ till fiskolja

Är du vegan eller vegetarian så kan du köpa vegan omega-3 som är ett vegetabiliskt alternativ till omega-3 som finns i fiskolja. Som vegan behöver man ofta i sig extra näring i form av veganska och naturliga kosttillskott som vitaminer och mineraler. Omnivegan erbjuder vegetabiliska kosttillskott som multivitamin, jod, järn, B12, kalcium, Q10, lecitin, D3 och omega 3 för veganer. Med våra växtbaserade kosttillskott slipper man oroa sig för att få i sig ämnen från djurriket.

Innehållsförteckning

Innehåll 1 kapsel
Namn Mängd
Algolja 750 mg
Omega-3-fettsyror 426 mg
-varav EPA 125 mg
-varav DHA 250 mgIngredienser: EPA- och DHA-rik Omega-3 olja från mikroalgen Schzochytrium sp., solrosolja. Antioxidationsmedel: Rosmarinextrakt bl. tokoferoler, L-ascorbylpalmitat. Vegetabilisk kapsel tillverkad av: Modifierad majsstärkelse, glycerol, karragenan, natriumkarbonat.

Användning

Rekommenderat intag: 1 kapsel per dag. Rekommenderat dagligt intag bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Mer information / Dokument

Produktomdömen

Lämna ett omdöme
3zDB
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)