Hem » OmniVegan 100 % veganska kosttillskott » OmniVegan Omega-3
15% VID ORDER PÅ 3+ PRODUKTER
FRI FRAKT ÖVER 350 KR

OmniVegan Omega-3

Ny kapsel samma högkvalitativa Omega-3 olja som tidigare, utvunnet från alger och med ett högt innehåll av både EPA och DHA. Perfekt vegetabiliskt alternativ till fiskolja.
Storlek:
Artikelnamn: OmniVegan Omega-3
Artnr: 18075
0+ 299 kr
1+ 299 kr
Lagerstatus: I lager

Produktbeskrivning

OmniVegan Omega-3 innehåller Omega-3 olja av högsta kvalitet utvunnet från alger och med ett högt innehåll av både EPA och DHA.

Med endast en kapsel om dagen kan veganer, vegetarianer och alla andra nu täcka dagsbehovet av Omega-3 på ett effektivt sätt från en vegetabilisk källa. En kapsel innehåller 250 mg DHA och 125 mg EPA, vilket i kombination med de övriga Omega-3 fettsyrorna som produkten innehåller ger ett samlat Omega-3 intag av 426 mg.

Direkt källa till Omega-3

Alger är en god och direkt källa till Omega-3 till skillnad mot andra vegetabiliska alternativ som t ex linfrö och valnötter mm. Dessa innehåller alfa-linolensyra, ofta förkortat ALA. ALA är ett förstadium till Omega-3 och kan bilda EPA och DHA under rätt förhållande. Många faktorer kan dock verka hämmande på denna omvandlingsprocess, såsom stort intag av Omega-6 fettsyror, ensidig kost samt en mindre effektiv matsmältning.

Grunden till att fisk och skaldjur innehåller Omega-3 fettsyror är att de lever av alger i haven eller av smådjur, som har alger som sin föda. Alla alger är dock inte lika rika på Omega-3 fettsyror. I OmniVegan Omega-3 används en mikroalg som heter Schizochytrium sp. Denna mikroalg, som är en naturlig havsalg, fermenteras utan bruk av kemiska preparat, under skonsamma förhållande i produktionsanläggningar på land. Denna noggrant kontrollerade framställningsmetod ger en algolja av högsta kvalitet och renhet.

HÄLSOEFFEKTER

Hjärna, hjärta och syn 

Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Denna effekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg av EPA och DHA i förening. Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla normal synförmåga samt att bibehålla normal hjärnfunktion. Denna effekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.

Graviditet och amning

Det höga innehållet av DHA i OmniVegan Omega-3 gör produkten lämplig för gravida och ammande.Moderns intag av DHA bidrar till en normal utveckling av hjärnan och ögonen hos fostret och hos spädbarns som ammas. Denna effekt uppnås vid ett dagligt intag av 200 mg DHA utöver det rekommenderade kombinationen av intag för vuxna på 250 mg EPA och DHA. Det betyder att gravida och ammande med fördel kan ta två kapslar om dagen av Veg Omega-3.

The Vegan Society

OmniVegan Omega-3 är fri från animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society.

Övriga upplysningar

OmniVegan Omega-3 är naturligt fri från jod. 

 

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Veganska kosttillskott med naturliga ingredienser. Du som är vegan eller vegetarian behöver ofta få i dig extra näring i form av naturliga kosttillskott som vitaminer och mineraler. Det kan även vara hälsosammare med veganska produkter om man är extra känslig för vissa ämnen. Omnivegan erbjuder bland annat veganska kosttillskott som multivitamin, jod, järn, B12, kalcium, Q10, lecitin, D3 och omega 3 för veganer. Med 100% veganska kosttillskott slipper man oroa sig för att få i sig ämnen från djurriket. Växtbaserade kosttillskott minst lika bra som tillskott med animaliska ingredienser.

Innehållsförteckning

Användning

Rekommenderat intag: 1 kapsel per dag. Rekommenderat dagligt intag bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Mer information / Dokument

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

PYAcy
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)