Hem » OmniVegan 100 % veganska kosttillskott » OmniVegan Jod, 90 st
15% VID ORDER PÅ 3+ PRODUKTER
FRI FRAKT ÖVER 350 KR

OmniVegan Jod, 90 st

OmniVegan Jod är ett ekologisk certifierad jod kosttillskott. Tången skördas i vattnen utanför skotska Yttre Hebriderna. Den torkas skonsamt och mals sedan till pulver. Pulvret har hög jodhalt med bra upptag i kroppen. Vegansk formular i kapsel.
Storlek:
Artikelnamn: OmniVegan Jod, 90 st
Artnr: 18078
0+ 139 kr
1+ 139 kr
Lagerstatus: I lager

Produktbeskrivning

OmniVegan Jod är en ny produkt i OmniVegan serien. Produkten innehåller innehåller ekologisk certifierad jod från Skottland - en ren whole food källa. Läs mer nedan.

Ekologisk certifierad jod från en naturlig källa med bra upptag

OmniVegan Jod framställs av ekologisk certifierad knöltång (Ascophyllum nodosum). Hela tången används. Tången skördas i vattnen utanför skotska Yttre Hebriderna. Den torkas skonsamt och mals sedan till pulver. Pulvret har hög jodhalt med bra upptag i kroppen.

Jod i livsmedel

Jod finns naturligt i tång, skaldjur, medan ägg och mejeriprodukter innehåller mindre mängder, Utmaningen kan vara att man inte nödvändigtvis äter dessa livsmedel regelbundet, bland annat på grund av risk för kontaminering (skaldjur) eller att de väljas bort på grund av andra kostpreferenser. Vegetarianer och veganer bör bl.a. vara medveten om, de får i sig tillräckligt med jod genom kosten. När det gäller berikat salt finns det en tendens idag att denna källa utgör en mindre del av det totala jod innehållet i kosten eftersom många har minskat sin saltanvändning enligt rekommendationer från myndigheterna eller använder andra typer av salt som inte innehåller jod t.ex. vissa örtsalter.

Om Jod

Jod är en essentiell mineral som har stor betydelse för ens hälsa. Jod ingår i sköldkörtelns hormoner. Hormonerna i sin tur reglerar hjärnans och nervernas funktioner och hela ämnesomsättningen.

Hälsofrämjande effekter

Jod bidrar till:

· normal produktion av sköldkörtelhormoner
· normal sköldkörtelfunktion.
· nervsystemets normala funktion
· normal energiomsättning
· normal kognitiv funktion
· att bibehålla normal hud.

Kompletterande kosttillskott

För att få full effekt av jod bör man se till att man inte har brist på mineralerna selen och järn. Selen bidrar till en normal sköldkörtelfunktion och skyddar den om du får i dig för mycket jod. Järn är viktigt då det ingår i t.ex. enzymet sköldkörtelperoxidas, vilket är viktigt för jodfunktionen i kroppen. OmniVegan Multi innehåller båda mineraler och produkten Omnivegan Järn finns också om man har behov för ett starkare järn kosttillskott.

Om doseringen i Omnivegan Jod

Omnivegan Jod innehåller 220 mikrogram per kapsel. Dos är ett balanserat val som är lite högra än det dagliga rekommen- derad referensintaget (RI) på 150 mikrogram. WHO (World Health Organisation) rekommenderar t.ex. att gravida kvinnor får minst 250 mikrogram jod från alla källor. I länder som Japan intas mellan 1000-3000 mikrogram jod dagligen.

Vegansk certificering

OmniVegan Jod är fri från animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society, Storbritannien. Produkten innehåller dessutom inte soja, gluten eller laktos.

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Användning".

Veganska kosttillskott med naturliga ingredienser. Du som är vegan eller vegetarian behöver ofta få i dig extra näring i form av naturliga kosttillskott som vitaminer och mineraler. Det kan även vara hälsosammare med veganska produkter om man är extra känslig för vissa ämnen. Omnivegan erbjuder bland annat veganska kosttillskott som multivitamin, jod, järn, B12, kalcium, Q10, lecitin, D3 och omega 3 för veganer. Med 100% veganska kosttillskott slipper man oroa sig för att få i sig ämnen från djurriket. Växtbaserade kosttillskott minst lika bra som tillskott med animaliska ingredienser.

Innehållsförteckning

Innehåll och DRI* per 1 kapsel
Namn Mängd % av DRI
Jod (från ekologisk knöltång) 225 mcg 150 %
*DRI: Dagligt Referensintag

Ingredienser: Ekologisk knöltång (Ascophyllum nodosum). Vegetabilisk kapsel: Hydroxipropylmetylcellulosa.

Användning

Rekommenderat indtag

Rekommenderat intag: 1 kapsel per dag.
Rekommenderat dagligt intag bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en varierad kost och hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn. Förvaras torrt i rumstemperatur.

Mer information / Dokument

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

Dm5a
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)