Hem » Ben- och ledhälsa » Curcusym BOOST® 60 kapsl.
15% VID ORDER PÅ 3+ PRODUKTER
FRI FRAKT ÖVER 350 KR

Curcusym BOOST® 60 kapsl.

CurcuSym BOOST innehåller et unikt biotillgängligt ekstrakt av gurkmeja. Ekstraktet är flytande och vattenlösliga och tas upp i kroppen upp till 185 gånger mer effektivt än ett traditionellt gurkmejaekstrakt. det är också aktivt i kroppen under 24 timmar efter intag.
Storlek:
Artikelnamn: Curcusym BOOST® 60 kapsl.
Artnr: 18060
0+ 249 kr
1+ 249 kr
3+ 249 kr
Lagerstatus: I lager

Produktbeskrivning

Maximerar kraften i gurkmeja

CurcuSym BOOST innehåller ett unikt biotillgängligt ekstrakt av gurkmeja. Ekstraktet är flytande och vattenlösligt och tas upp i kroppen upp till 185 gånger mer effektivt än ett traditionellt gurkmejaekstrakt. Det är också aktivt i kroppen under 24 timmar efter intag. CurcuSym BOOST innehåller även Vitamin C och D.

Gurkmeja kanske vår nyttigaste krydda

Gurkmeja härstammar från Sydostasien och ingår i växtfamiljen ingefärsväxter. Den torkade och pulveriserade roten av gurk-meja (Curcuma Longa L.) är känt för sin gula färg och det är just själva pigmentet Curcumin som är hemligheten bakom gurkme-jans många goda hälsoeffekter. Idag är många av hälsoeffek-terna väl dokumenterade och har fått mycket uppmärksamhet. Intresset för gurkmeja är ständigt ökande.

Utmaningen med gurkmejaexstrakt

Standardekstrakt av gurkmeja har visat sig ha en mycket be-gränsad biotillgänglighet i kroppen. Curcuminet metaboliseras snabbt i levern och försvinner med urinen ur kroppen. Det ger en begränsad koncentration av curcumin i blodomloppet för vidare distribution till väv och organ i kroppen. I försök att för-bättra biotillgängligheten finns på marknaden ekstrakt som är mikroniserat och ekstrakt som innehåller svartpeppar detta har givit måttligt förbättrade resultat av upptaget med 9 respektive 28 gånger ett standardekstrakt. Vidare har både standardek-strakt och ekstrakt med svartpeppar en kort varaktighet i krop-pen i ca 2 timmar.

Forskare fann en lösning i miceller

I CurcuSym BOOST är curcuminen omgiven och inkapslad med mikroskopiska ”bollar” av fettsyror, som kallas miceller. Micel-ler fungerar som en naturlig transportör av näringsämnen till blodomloppet. Detta är förklaringen till att gurkmejaekstraktet i CurcuSym BOOST upptas upp till 185 gånger bättre i kroppen än ett traditionellt gurkmejaekstrakt och dessutom är verksamt i kroppen under 24 timmar. Miceller bygger på kroppens egna principer t ex bildas miceller i människor naturligt av gallsalter och bidrar till att matvaror som innehåller fett upptas i tarmen.

En kapsel om dagen

Tack vare den höga biotillgängligheten av ekstraktet i CurcuSym BOOST räcker i de allra flesta fall en kapsel om dagen. Detta mot-svarar ca 5,5 g av ett traditionellt ekstrakt. I studier som är gjorda med curcumin har ett dagligt intag varit mellan 2 g upp till 12 g. Dessa studier har också visat på säkerhet för detta dagliga intag.

Tillåtna hälsopåståenden

CurcuSym BOOST innehåller ett unikt biotillgängligt ekstrakt av gurkmeja med bl a curcumin, som bidrar till normal funktion av leder, lever och matsmältningssystemet.

Relevanta hälsopåståenden på vitamin C och D som understöd-jer effekten av curcumin:

• Vitamin C stödjer normal kollagenbildning som har betydelse för benstommen och broskets normala funktion.

• Vitamin C bidrar också till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

• Vitamin C och D bidrar till immunsystemets normala funktion.

• Vitamin D bidrar dessutom till att bibehålla normal muskel-funktion.

Vegetarisk

CurcuSym BOOST är vegetarisk och certifierad vid den internationella organisationen The Vegetarian Society.

OBS! i kapseln kan vitamin C separera från övrigt innehåll och ses som en ljusare massa vilket är helt normalt.

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Innehållsförteckning

Innehåll 1 kapsel
Namn Mängd % av DRI
Gurkmejaekstrakt 500 mg **
-varav Curcumin 30 mg **
Vitamin C 40 mg 50 %
Vitamin D3 5 mcg 100 %

*DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
** DRI ej fastställt.

Ingredienser: Ekstrakt av gurkmeja (Curcuma longaL. rot, polysorbat 80), L-askorbinsyra, kolekalciterol. Vegetabilisk kapsel;Hydroxypropylmetylcellulosa.

Användning

Rekommenderat intag: 1-2 kapslar per dag. Rekommenderat dagligt intag bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Mer information / Dokument

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

faaqR
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)