Hem » Benhälsa » CurcuSym BOOST, 60 kaps
CurcuSym BOOST, 60 kaps CurcuSym BOOST, 60 kaps

CurcuSym BOOST, 60 kaps

CurcuSym BOOST innehåller et unikt biotillgängligt ekstrakt av gurkmeja. Ekstraktet är flytande och vattenlösliga och tas upp i kroppen upp till 185 gånger mer effektivt än ett traditionellt gurkmejaekstrakt. det är också aktivt i kroppen under 24 timmar efter intag.
Storlek:
Artikelnamn: CurcuSym BOOST, 60 kapslar
Artnr: 18060
1+ 249 kr
3+ 224 kr
Lagerstatus: I lager
1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.

Produktbeskrivning

 

  • Maximerar kraften i gurk meja
  • Upp till 185 gånger bättre upptag än traditionellet gurkmejaekstrakt
  • Aktivt i kroppen under 24 timmar.
  • En kapsel om dagen

Maximerar kraften i gurkmeja
CurcuSym BOOST innehåller ett unikt biotillgängligt ekstrakt av gurkmeja. Ekstraktet är flytande och vattenlösligt och tas upp i kroppen upp till 185 gånger mer effektivt än ett traditionellt gurkmejaekstrakt. Det är också aktivt i kroppen under 24 timmar efter intag. CurcuSym BOOST innehåller även Vitamin C och D.

Gurkmeja kanske vår nyttigaste krydda
Gurkmeja härstammar från Sydostasien och ingår i växtfamiljen ingefärsväxter. Den torkade och pulveriserade roten av gurk-meja (Curcuma Longa L.) är känt för sin gula färg och det är just själva pigmentet Curcumin som är hemligheten bakom gurkme-jans många goda hälsoeffekter. Idag är många av hälsoeffek-terna väl dokumenterade och har fått mycket uppmärksamhet. Intresset för gurkmeja är ständigt ökande.

Utmaningen med gurkmejaekstrakt
Standardekstrakt av gurkmeja har visat sig ha en mycket be-gränsad biotillgänglighet i kroppen. Curcuminet metaboliseras snabbt i levern och försvinner med urinen ur kroppen. Det ger en begränsad koncentration av curcumin i blodomloppet för vidare distribution till väv och organ i kroppen. I försök att för-bättra biotillgängligheten finns på marknaden ekstrakt som är mikroniserat och ekstrakt som innehåller svartpeppar detta har givit måttligt förbättrade resultat av upptaget med 9 respektive 28 gånger ett standardekstrakt. Vidare har både standardek-strakt och ekstrakt med svartpeppar en kort varaktighet i krop-pen i ca 2 timmar.

Forskare fann en lösning i miceller
I CurcuSym BOOST är curcuminen omgiven och inkapslad med mikroskopiska ”bollar” av fettsyror, som kallas miceller. Micel-ler fungerar som en naturlig transportör av näringsämnen till blodomloppet. Detta är förklaringen till att gurkmejaekstraktet i CurcuSym BOOST upptas upp till 185 gånger bättre i kroppen än ett traditionellt gurkmejaekstrakt och dessutom är verksamt i kroppen under 24 timmar. Miceller bygger på kroppens egna principer t ex bildas miceller i människor naturligt av gallsalter och bidrar till att matvaror som innehåller fett upptas i tarmen.

En kapsel om dagen
Tack vare den höga biotillgängligheten av ekstraktet i CurcuSym BOOST räcker i de allra flesta fall en kapsel om dagen. Detta mot-svarar ca 5,5 g av ett traditionellt ekstrakt. I studier som är gjorda med curcumin har ett dagligt intag varit mellan 2 g upp till 12 g. Dessa studier har också visat på säkerhet för detta dagliga intag.

Tillåtna hälsopåståenden
CurcuSym BOOST innehåller ett unikt biotillgängligt ekstrakt av gurkmeja med bl a curcumin, som bidrar till normal funktion av leder, lever och matsmältningssystemet.

Relevanta hälsopåståenden på vitamin C och D som understöd-jer effekten av curcumin:

• Vitamin C stödjer normal kollagenbildning som har betydelse för benstommen och broskets normala funktion.

• Vitamin C bidrar också till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

• Vitamin C och D bidrar till immunsystemets normala funktion.

• Vitamin D bidrar dessutom till att bibehålla normal muskel-funktion.

Vegetarisk
CurcuSym BOOST är vegetarisk och certifierad vid den in-ternationella organisationen The Vegetarian Society.

OBS! i kapseln kan vitamin C separera från övrigt innehåll och ses som en ljusare massa vilket är helt normalt.

För mer information om produkten klicka på flikarna "Innehållsförteckning" samt "Mer information".

Innehållsförteckning

Innehåll 1 kapsel
Namn Mängd % av DRI
Gurkmejaekstrakt 500 mg **
-varav Curcumin 30 mg **
Vitamin C 40 mg 50 %
Vitamin D3 5 mcg 100 %

*DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
** DRI ej fastställt.

Ingredienser: Ekstrakt av gurkmeja (Curcuma longaL. rot, polysorbat 80), L-askorbinsyra, kolekalciterol. Vegetabilisk kapsel;Hydroxypropylmetylcellulosa.

Mer information

Dokument (0)

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

S7n52m
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Blogga om

Blogga om