Nyheter

2017-11-01

Internationella vegandagen, startades den 1 november 1994 av Lousie Wallis, ordförande i Vean society UK för att uppmärksamma den veganska livsstilen och påminna om grundandet av världens första veganförening Vegan Society UK som bildades i november 1944 av Donald Watson.

Vi uppmärksammar dagen med att erbjuda 15 % rabatt på alla våra produkter som är registrerade hos The Vegan Society. Erbjudandet gäller till den 5 november.

2017-09-20

Sugtablett med vitamin B12 i hög styrka 1000 µg av den aktiva formen metylkobalamin, som upptas effektivt i kroppen.

Vitamin B12 är ett viktigt tillskott för de som följer en strikt vegansk kost, men även för vegetarianer som äter mjölkprodukter och ägg kan intaget bli för lågt.

Personer med mag och tarmbesvär kan vara i behov av tillskott av vitamin B12. Med åldern ökar också risken att drabbas av brist på vitamin  B12

2017-08-25

Veg D-3 är en helt vegansk produkt. till skillnad mot vanlig D3 vitamin som har animaliskt ursprung och utvinns av lanolin från får har Veg D-3 en helt vegetabilisk källa till vitamin D. Vitaminen utvinns från utvalda ater av lav.

Veg D-3 har ett högt innehåll av vitamin D3 med 75 µg per kapsel. För att förbättra upptaget av vitaminet i kroppen är det även tillsatt solroslecitin. I lecitin finns dessutom fosfolipider som är viktiga komponenter i kroppens cellmembran.

2017-08-21

För att göra det ännu bättre för dig som kund i vår webbshop köper du nu alla våra produkter helt fraktfritt.

Vid beställning av tre st av samma produkt lämnar vi 10 % rabatt som drages direkt i kassan

Vill du ha personlig kontakt är du välkommen att ringa till vår kundtjänst alla vardagar kl 9.00 - 16.30

2017-05-23

Denna Smoothie är inte bara uppfriskande och god, den gör dessutom gott för din hud.

Recept räcker till en (stor) portion

1 mogen avokado

1 apelsin

70 gram mango (färsk eller frusen)

1 liten matsked solroslectin granulat*

saften från en halv citron

ev en liten handfull färsk spenat

*lectin granulat gör att din smothie blir mer krämig och den bidrar också till att din hud får en riktig fuktbost. Lecitin är som ett slags fuktmagnet i huden. Lecitin är en fettsyra som lägger sig runt dina celler och som på så sätt gör att de kan hålla fukten i huden.

Lecitin granulat av solros kan med fördel strös över gröt, yoghurt eller i bakverk mm och ger därmed ett mycket nyttigt tillskott av denna viktiga fettsyra.

 

2017-04-25

CurcuSym BOOST innehåller ett unikt biotillgängligt ekstrakt av gurkmeja. Ekstraktet är flytande och vattenlösligt och tas upp i kroppen upp till 185 gånger mer effektivt än ett traditionellet gurkmejaekstarkt. Det är också aktivt i kroppen under 24 timmar efter intag. CurcuSym BOOST innehåller även Vitamin C och D.

Gurkmeja är kanske vår nyttigaste krydda och en välkänd trotjänare i traditionell indisk läkekonst (ayurveda). Det är själva pigmentet Curcumin som ger roten dess gula färg och det är också Curcumin som är hemligheten bakom gurkmejans många goda hälsoeffekter.

2017-03-20

VegOmega-3 innehåller Omega-3 olja av högsta kvalitet utvunnet från alger och med ett högt innehåll av både EPA och DHA.

Med endast en kapsel om dagen kan veganer, vegetarianer och alla andra nu täcka dagsbehovet av Omega-3 på ett effektivt sätt från en vegetabilisk källa.

En kapsel innehåller 250 mg DHA och 125 mg EPA vilket bidrar till hjärtats normala funktion. Omega-3 fettsyran DHA bidrar även till att bibehålla normal synförmåga samt att bibehålla normal hjärnfunktion. Denna effekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.

 

2017-03-20

Veg Q10 Energy innehåller en hög styrka och kvalitet av Coenzym Q10, 100 mg per kapsel. Källan till vår Q10 är naturlig och fermenterad samt baserad på alltransformen som är identisk med den Q10-form, som kroppen själv framställer.

Veg Q10 innehåller Solroslecitin som är rikt på fosfolipider och främjar upptaget av Q10. Cellernas mitokondriemembran, vari Q10 är aktivt, består upp till 90 % av fosfolipider viklet gör att lecitin är en idealisk transportör av Q10 i kroppen.

Vi använder en helt unik vegetabilisk hårdkapsel. Studie visar att Veg Q10 Energys:s formulering tillsammans med denna kapsel ökar upptaget upp till 32 % jämfört med ett standardekstrakt i en softgel kapsel.

Veg Q10 Energy innehåller även Vitamin C som understödjer effekten av Q10. 

Veg Q10 Energy är fri från animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society.

2016-08-27

OmniKrill® är nu i en burk och med ny bättre kapsel!
Den nya kapseln har neutral doft, är mer stabil, utan onödiga tillsatser och upptas ännu snabbare i kroppen.

OmniKrill® innehåller krillolja av hög kvalitet från hållbart fiske. OmniKrill® är den nya generationen av Omega-3 kosttillskott med både fettsyror, fosfolipider samt antioxidanten astaxantin och det essentiella näringsämnet kolin.


Produkten har ett balanserat innehåll av fettsyrorna EPA och DHA i fosfolipidformen. Omega-3 fosfolipider är 2-3 gånger mer lättupptaglig än vanlig fiskolja och ger inga uppstötningar. OmniKrill® har upp till 7 gångar så mycket astaxanthin jämfört med andra krilloljor. OmniKrill® är bra för hjärnan, hjärtat och synen. Kapslarna är lätta att svälja. Korad till Danmarks bästa hälsokostprodukt redan 2011.

 

2015-12-03

Nu är våra veganska produkter även registrerade hos Djurens Rätt, vilket innebär att de i framtiden kommer att bära märkningen "100%VEGANSKT". Produkterna som innefattas är OmniVegan, Solroslecition och Magnesium +300. Efterhand som etiketterna byts ut kommer dessa alltså att vara märkta med både 100%VEGANSKT och den sedan tidigare certifieringen från Vegan Society – allt för att tydligt visa våra konsumentera att dessa produkter är helt veganvänliga!

100Veganskt

2015-03-17

På Omnisym Pharma fokuserar vi på möjligheten att optimera våra produkter, och därför har vi nu en ny, förbättrad version av Magnesium +300. Vi övergår nu från tablett till kapselform, vilket innebär att de blir lättare att ta för användare som har svårt för att svälja tabletter. Dessutom innebär övergången till kapslar att vi kan minska på antalet hjälpmedel i kompositionen. 

Innehållet av aktiva näringsämnen i Magnesium +300 är däremot absolut identisk med den tidigare versionen av produkten, och Magnesium +300 innehåller fortfarande två effektiva källor till magnesium, magnesiumoxid och Magnesium-L-pidolate.

Magnesium bidrar till att bibehålla normala ben och tänder. Det bidrar också till att den normala funktionen hos muskler och nervsystem samt till normal psykologisk funktion.
Den nya kapseln är vegetabilisk och Magnesium 300 förblir fri från animaliska ingredienser och är registrerat av "Vegan Society".

 

Magnesium+300

2015-01-11

Sedan en tid tillbaka producerar vi OsteoRemin Forte i kapslar istället för tabletter. Kapslarna är betydligt lättare att svälja, och kan även lätt öppnas om man så önskar. Dessutom ger kapslarna ett bättre upptag i kroppen, vilket gör att man numera bara tar tre kapslar per dag tillskillnad från tidigare då man tog fyra tabletter per dag.

OsteoRemin Forte är Sveriges enda Livsmedel för speciella medicinska ändamål till behandling av osteoporos – och motverkar urkalkning av skelettet.
Innehåller växtbaserat kalcium från AlgaeCal – en form av kalcium som tas upp mycket bra av kroppen. Innehåller dessutom Magnesium, D3-Vitamin och K2-Vitamin, som alla är viktiga för en normal och sund benstomme.

 

OsteoReminForte

2014-01-02

Nu lanseras några av Danmarks mest populära multivitaminer även i Sverige. Produkterna har redan vunnit flera utmärkelser för sin höga kvalitet och effekt. Senast på den internationella mässan Natural Products Scandinavia, där Omnimin Pure utsågs till “Best New Health & Nutrition Product”!

✔ Omnimin Pure – hela 27 vitaminer, mineraler och spårämnen i optimala mängder.
✔ Med extra C-, D- och naturlig E-vitamin. Både K1- och K2-vitamin.
✔ Innehåller flera aktiverade B-vitaminer, tex B12 i form av metylkobalamin och folsyra i form av metylfolat.
✔ Med organiskt bundna mineraler. 
✔ Med organiska spårämnen som bor och kisel.
✔ Innehåller de viktiga näringsämnena kolin och inositol.
✔ De aktiva vitaminerna och mineralerna bidrar t ex till en normal funktion av immunsystemet, nervsystemet, ben, hjärta, ögon, hud och hår, såväl som energinivån.

 

Dessutom lanserar vi samtidigt:
OmniX – samma prisbelönta multivitamin, men utan järn och K-vitamin. 
För K-vitamin kan detta vara rekommenderat vid användning av blodtunnande läkemedel.

OmniMINI – Den nya multivitaminen för alla barn! Med hela 25 olika vitaminer, mineraler och spårämnen i optimala doser. God smak, och smälter på tungan, helt utan artificiella färgämnen.

Samtliga produkter är helt vegetabiliska, och godkända av Vegetarian Society i England.